Zakaj Podjetništvo in mladi?

Si želite upravljati uspešno podjetje? Morda že upravljate uspešno podjetje? Imate dobro idejo? Mladi ste, nimate izkušenj in morda vas je tu pa tam strah tako velikega in odgovornega cilja in podviga. Kaj je tisto, česar vas je strah? Kake pomisleke imate? Morda česa še ne veste pa bi radi izvedeli?

Mladim ne primanjkuje dobrih podjetniških zamisli! V želji, da bi jih uresničili, vse pogosteje stopajo na svojo podjetniško pot. Za ta korak pa potrebujejo določena podjetniška znanja in veščine, potrebujejo dolgotrajnejše mentorstvo, svetovanje ...

Kako se torej lotiti podjetništva, da bo podjetniška pot mladega podjetnika uspešna? Kako se izogniti temu, da ne bi končali med tistimi dvemi podjetji od treh, ki "umrejo" v prvih dveh letih svojega življenja?

V Sloveniji je kar nekaj podpornih institucij, kamor se lahko mladi obrnejo po pomoč. Toda, ali je to dovolj?

Na prvi podjetniški nekonferenci v Sloveniji bomo skupaj iskali odgovore ter rešitve za mlade podjetnike. Z ugotovitvami bomo seznanili tudi aktualne državne inštitucije in službe, ki so zadolžene in odgovorne za razvoj podjetništva v državi.

Naše druženje se je že začelo v forumih spletne učilnice Podjetništvo in mladi. "V živo" pa se dobimo 24. maja 2008 v Mestnem muzeju Ljubljana. Vas mika, da bi se nam pridružili? Poglejte, kako lahko sodelujete ...

In ne pozabite: udeležba je brezplačna, obvezna je le dobra volja in pripravljenost, da s soudeleženci delite svoje znanje, mnenja, izkušnje pa tudi radovednost in vedoželjnost!

Nadaljevanje nekonference napovedujemo v svetovnem tednu podjetništva od 17. do 23. novembra 2008.

Ni komentarjev: